Hasznos infok

Régi számítógép javítása, karbantartása

Comments are closed

Régi számítógép javítása, karbantartása lehetséges-e egyáltalán? Mi számít réginek és mi az, amit inkább érdemes elengedni és modernebbre lecserélni? Mostanában egyre többször fordul elő, hogy régi számítógépeket hoznának hozzám javítás céljából. Ezeken a gépeken legtöbbször Windows XP vagy Windows 7 operációs rendszer található. Milyen lehetséges megoldások lehetnek ezekre a problémákra?

A régi számítógép javítása előtt a
Tovább

Windows 10 frissítés – évente csak egy nagyobb várható

Comments are closed

Mostantól csak évi egy nagyobb Windows 10 frissítés lesz elérhető. A Microsoft ezzel a fejlesztés minőségét szeretné javítani, hogy kevesebb hibába fussanak a felhasználók.

A Microsoft egyre több változást vezet be a Windows 10 fejlesztésére vonatkozóan. E hónap közepén, azaz 2019. júliusában vált élessé az a rendszer, amellyel a felhasználók némi türelmi időt kapnak az automatikus
Tovább

A számítógép használat káros tünetei

Comments are closed
A számítógép használat káros tünetei az ujjakban és a csuklóban jelentkező feszülés, bizsergés, hidegérzet és zsibbadás, az ízületek fájdalma.
Ezek erőtlenséget, mozgáskoordinációs zavarokat, szempanaszokat, fáradtságérzetet és a koncentráció csökkenését okozzák.
Ezek erőtlenséget, mozgáskoordinációs zavarokat, szempanaszokat, fáradtságérzetet és a koncentráció csökkenését okozzák.
A napi 7-8 órás ülés, a számítógépes munkához felvett kényszertartás olyan egyoldalú statikus és mechanikus igénybevételt jelent
Tovább

Vírusirtó programok létjogosultsága

Comments are closed

A vírusirtó programok használata manapság az internet fénykorában elengedhetetlen. Sok ügyféltől mégis megkapom, hogy minek foglalkozni ezzel, hiszen szerinte körültekintően jár el minden esetben. Csak olyan oldalakat látogat amiket ismer, és biztonságos. Nem tölt le semmilyen programot, ami veszélyt jelenthetne, stb. Különben is elég neki az ingyenes védelem. A kifogások listája szinte véget nem érő.

A
Tovább

Használt laptop vásárlás vagy új beszerzése a jó döntés?

Comments are closed

Használt laptop vásárlás vagy új beszerzése legyen? Hogyan válasszunk megbízható, tartós számítógépet?

Számítógép vásárlás előtt sokan egész biztosan elgondolkodnak azon, hogy pontosan mi a különbség az új vagy használt laptop között. Mindkettőnek vannak előnyei, de most igyekszem a legfontosabbakat összefoglalni. A piacon rengeteg új berendezés érhető el, azonban ezek összehasonlítása és a nekünk megfelelő modell kiválasztása
Tovább

Milyen a minőségi budapesti számítógép szervíz?

Comments are closed

Milyen a jó minőségű budapesti számítógép szervíz?

A kérdés megválaszolásához több tényezőt kell figyelembe venni. Tapasztalatom szerint Magyarországon a számítógép javításhoz „mindenki ért". Sok szakmához hasonlóan a számítógép szervízek világa is túlságosan felhígult. Nem azzal van a legnagyobb probléma, hogy a szomszéd Józsika vagy Pistike majd ingyen vagy olcsón megcsinálja, hanem azzal, hogy úgy csinálja meg,
Tovább

Biztonságos WiFi? Hogyan tegyük azzá az otthoni hálózatunkat?

Comments are closed

Nagy veszélynek tesszük ki magunkat, amikor tévesen úgy véljük, hogy biztonságban vagyunk az otthoni WiFi-hálózaton, mert így titokban indíthatnak ellenünk támadást, és talán csak akkor találkozunk a gondatlanságunk következményeivel, amikor már nem lehet elkerülni a veszteségeket. Tényleg csak illúzió a biztonságos WiFi vagy néhány apró beállítással azzá tehető?

Egy rövid fővárosi wardriving-túrán kiderült, hogy a netszolgáltatók
Tovább

Miért javasolt manapság SSD vásárlása ?

Comments are closed

Az informatika sajnos nagyon gyorsan fejlődő iparág. Minden felhasználó életében eljön az a pillanat, amikor a meglévő gépe már nem olyan gyors, mint volt és elmarad attól a teljesítménytől, amit elvárnánk.

Szerencsére mostanára eljutottunk odáig, hogy ha a nemrég, max. 3-4 éve vásárolt laptop vagy asztali számítógép belassul, azon nem nehéz segíteni.

Még abban az esetben is,
Tovább

Munkanélküli kedvezmény számítógép vásárláshoz

Comments are closed

Állást keresni és főleg találni manapság nem könnyű, sőt nagyon nehéz feladat.

Aki munkanélkülivé válik, annak sajnos ezzel a problémával rendkívül hamar szembesülnie kell. Új munkát találni leginkább az internetes álláskereső oldalakon lehet. A problémát azonban gyakran az jelenti, hogy nem áll rendelkezésre internetezéshez alkalmas, elfogadható sebességű számítógép. Az informatika ugyanis köztudomásúan gyorsan fejlődő iparág és ha
Tovább