Számítógép portalanítási akció

Comments are closed

Számítógép portalanítási akció az Arnold PC Szerviztől ! Most kedvező áron vállalom a meglévő otthoni számítógépe alapos, belső kitakarítását, akár már bruttó 3.000 Ft-tól helyszíni kiszállással együtt!

A gépházban a ventilátorok folyamatos légmozgást biztosítanak az alkatrészek megfelelő hűtése érdekében. A légáram következtében a számítógépházba kívülről bejut a por és lerakódik az alkatrészeken, gátolva azok hőleadó képességét. Egy kritikus határ felett az alkatrészek túlmelegedhetnek és tönkre is mehetnek. Jobb esetben csak az élettartamuk rövidül meg a folyamatos hőterheléstől. Asztali PC működésében komoly gondot okozhatnak ugyanis a lerakódó porszemek és szöszök, amelyek meggátolják a számítógép hűtésének hatékony működését, emiatt a számítógép automatikusan kikapcsolhat.

Évente legalább egyszer – poros környezetben többször is – ki kell takarítani a gépházat. Portalanítás után számítógépünk csendesebb lesz és kevesebbet is fogyaszt, ezzel hálálva meg a törődést.

A szükséges karbantartáshoz szerencsére semmilyen különleges eszköz nem szükségeltetik, inkább egy kis óvatosság és kellő szakértelem. Egy hozzám hasonló profi számítógép szerviz sem használ semmilyen különleges szert a PC-k takarításához, mint ami bármely háztartásban megtalálható. Az otthoni számítógép házát szétnyitás után hagyományos porszívóval tisztítom meg a portól – természetesen kikapcsolt állapotban. Mindössze arra kell figyeljek, hogy ne használjak óriási szívóerőt, ez ugyanis kárt tehetne az alkatrészeken lévő kondenzátorok forrasztásaiban, vagy leszippanthatná helyükről a beállításokhoz szükséges apró érintkezőket. A sérülések elkerülése érdekében érdemes kicsit távolabbról szívni a port, amelyet egy egyszerű ecset segítségével lehet elmozdítani helyéről.

A legfontosabb a processzorhűtő bordáinak megtisztítása, itt ugyanis nagy mennyiségű piszok rakódhat le, ami megakadályozza a lapkán termelődő jelentős hő elvezetését. Ilyenkor fordulhat elő, hogy a károsodás megakadályozása végett a számítógép automatikája lekapcsolja magát. Hasonlóan fontos lehet a videokártya hűtésének megtisztítása, illetve az alkatrészeket árammal ellátó tápegység portalanítása is. Az abban dolgozó ventilátor ugyanis szintén tetemes mennyiségű port tud begyűjteni. Ha a hő kivezetése nem optimális, a hűtésnek az indokoltnál nagyobb fordulaton kell működnie, ami szükségtelenül növeli az üzemelés zaját.

számítógép portalanítási akció

Összegezve elmondhatjuk, hogy mindenképp érdemes az általam felkínált számítógép portalanítási akció lehetőségével élni, mivel egyúttal a szoftveres karbantartást is elvégzem, amennyiben igénylik.

A mindennapi számítógép használat során felgyülemlik számítógépünkön a sok „adatszemét” (programok után visszamaradt ideiglenes állományok, internet böngészési adatok, stb.). Méretük elérheti a több gigabájtot is.

Ezenkívül figyelmetlenségből adódóan feltelepülhetnek gépünkre idegesítő reklámprogramok, amik internet böngészés közben nehezítik meg az életünket a folyamatosan felugráló reklámablakokkal, megváltoztatott kezdőképernyővel vagy elállított alapértelmezett keresővel.

Szerencsére mindezekre hatékony, tartós és szakszerű megoldást adok, ráadásul megfizethető, sőt mondhatni baráti áron. Ha cikkem felkeltette az érdeklődését, kérem vegye fel velem a kapcsolatot a megadott elérhetőségeimen!