SSD vásárlási akció Windows telepítéssel

Comments are closed

FIGYELEM!! SSD vásárlási akció:
120 Gb-os SSD + Windows telepítés csak bruttó 30.000 Ft
240 Gb-os SSD + Windows telepítés csak bruttó 40.000 Ft

Nem győzőm elégszer hangoztatni, hogy a számítástechnika világa rendkívül gyorsan fejlődő iparág. Ami ma modernnek számít, holnap már nem az. Sokan főleg csak internetezésre használják a számítógépüket, mégis sokszor azt tapasztalják, hogy egy néhány éves gép is rettenetesen belassul. Mi az oka ennek?

Alapvetően két lényeges dolog okozhatja:
Az egyik a meglévő otthoni számítógép teljes amortizálódása. Ez azt jelenti, hogy egy 5-6 évesnél idősebb gép már elavultnak számít és csak internetezésre használva is egyre lassabb lesz. Itt csak a számítógép korszerűbbre történő lecserélése a megoldás. Természetesen kedvező áron ennek beszerzésében szintén segíthetek.

A másik probléma a számítógépben található adattároló egység, közkedveltebb nevén winchester  vagy más néven  HDD működésében keresendő. Míg az összes számítógép alkatrész az elmúlt évek során rengeteget fejlődött, addig a hagyományos merevlemez szinte változatlan maradt. Ez az alkatrész az adatokat mágnesezhető réteggel bevont lemezeken tárolja, melyet a forgó lemez fölött mozgó író/olvasó fej ír vagy olvas. Az adatok tárolásához szükséges rendszer szektorokból áll. A számítógép és egyben a HDD belasulását az okozza, hogy amikor ír egy adott információt, de a következő szektor foglalt, akkor ettől a szektortól egy távolabbi üres szektorba kell raknia a fájl további részét – az író/olvasó fejnek mozognia kell, hogy elérje – és ez lassabb elérési időt okoz. Ezt az állapotot töredezettségnek vagy fragmentáltságnak nevezzük.

Szerencsére létezik már erre tartós megoldás. Úgy hívják, hogy SSD. Ez a legújabb típusú, modern winchester, amiben már nincsenek mozgó alkatrészek az adatokat memóriában tárolja, ezáltal sokkal gyorsabb az adatok elérése és ráadásul az eszköz kevésbé sérülékeny. A végeredmény egy gyors, évek múlva sem belassuló számítógép, ahol az adataink is jóval kisebb eséllyel veszhetnek el.

SSD vásárlási akció Windows telepítéssel

Az általam meghirdetett SSD vásárlási akció felkeltette az érdeklődését? Szeretné tartósan felturbózni a meglévő, maximum 5-6 éves, de iszonyatosan belassult számítógépét? Ez esetben vegye fel velem a kapcsolatot a megadott elérhetőségeimen.