Megszünteti az alig több másfél éve kiadott Windows 11 verziójának támogatását a Microsoft

Comments are closed

A Microsoft ezúttal az eredeti, még 2021 őszén kiadott Windows 11 21H2-es verzió támogatását szünteti meg. Miután múlt hónapban megszüntette a Windows 10 egy korábbi verziójának támogatását, most idén októbertől pedig nem fognak javítások érkezni a havi foltkedden a legújabb oprendszer első változatához.

A támogatás megszűnése a Windows 11 szóban forgó, ún. 21H2 verziójának Home és Pro kiadásai mellett vállalati és oktatási változatait is érinti. Ezek szintén nem kapnak majd foltokat az inkriminált időpont után. Ezért a Microsoft a napokban el is kezdett egy figyelmeztetést leküldeni azon felhasználók gépeire, akik még mindig a szóban, régebbi forgó verziót futtatják. Az a cél, hogy lehetőleg önként térjenek át a hátralévő mintegy három hónapban a legújabb, 22H2 verziójára.

Amennyiben ezt nem teszik meg, úgy arra számíthatnak, hogy gépük – akárcsak a korábbi hasonló esetekben – egy amolyan kényszerfrissítésen fog átesni. Magyarán azokra kifejezett jóváhagyásuk nélkül is feltelepül majd a Windows 11 újabb verziója. Nyilván ezzel sokak nemtetszését fogja kiváltani. Ugyanis egyre inkább abba az irányba megy el a fejlesztés, ami alapján a végfelhasználók egyre kevésbé dönthetnek saját rendszerük frissítésének szükségességéről.

A legaktuálisabb verzió támogatása egyébként 2024. október 8-án szintén le fog járni, így arról is frissíteni kell majd egy még újabb verzióra. Ezt a verziót viszont jelenleg még ki sem adta a Microsoft. Ennek érkezését jelenleg őszre várjuk, és a cég vélhetően Windows 11 23H2 verzióként fog majd hivatkozni rá.