Laptop iskolakezdéshez

Comments are closed

Laptop iskolakezdéshez az Arnold PC Szerviztől !

A hordozható számítógép manapság elengedhetetlen kellék a tanuláshoz. Az online elérhető tananyagok megkönnyítik a tanulást: könnyebben és gyorsabban kezelhetők, egyszerűen továbbküldhetők és bármikor újra előszedhetők. Erre a célra ugyan egy tablet vagy egy nagyobb kijelzővel rendelkező okostelefon is megfelelne, azonban napjainkban nem csupán szövegfájlokat kell olvasgatni. Ha például egy prezentációt kell megnyitni, vagy egy kisfilmet összevágni, esetleg képet szerkeszteni, már komolyabb teljesítményre lesz szükségünk. Ezt pedig csak egy megfelelő laptop tudja biztosítani.

Az elsődleges szempont a méret és a súly, hiszen a legtöbb esetben a készüléket az iskolába is magunkkal visszük. Éppen ezért, nem praktikus a nagy képernyős, 15.6 inches laptop iskolakezdéshez. A felbontás is lényeges lehet. A képek és videók szerkesztéséhez a Full HD kijelzős gépek a legjobbak. Ha főleg internetes anyagokat kell gyűjtenünk, előre elkészített dokumentumokat megnyitnunk, vagy hosszabb szövegeket írnunk, elég lehet a kisebb, sima HD-s, azaz a 1368 × 768-as felbontás is. Ami még nagyon fontos az az üzemidő, ugyanis nem árt, ha egy eszköz  legalább 2-3 órát is tud akkumulátorról üzemelni.

A gyors elérésű memória (RAM) könnyebben megtelik, ha sok weblapot nyitunk meg vagy több programmal dolgozunk egyszerre. Pontosan ezért a 4 GB-nyi RAM szinte manapság már alapkövetelmény. Processzor terén könnyebb dolgunk van, mivel a mai Intel Core modellek bőven kielégítenek minden igényt. Ha gépünket komolyabb, számításigényesebb feladatokra is szeretnénk használni az Intel Core i5-ös típusa ajánlott, de ebből is érdemes magasabb órajelűt venni.

Ebből a szempontból remek választás lehet a HP felújított, üzleti kategóriás, kisméretű, 12,5 inches, matt HD-s kijelzőjű modellje, az EliteBook 2570p.

laptop iskolakezdéshez

 

 

Vegyük sorra, hogy miért ideális ez a laptop iskolakezdéshez.

Erős, harmadik generációs Intel i5-ös processzorral rendelkezik, ami irodai felhasználásra több, mint megfelelő. A notebook a mai korhoz mérten ugyan szerény tárolókapacitással rendelkezik, mindössze egy 120 GB-os vagy 240 Gb-os SSD található benne. Más kérdés, hogy akinek inkább a tartós gyorsaság a fontos, mint a rengeteg nagyméretű adat tárolása, akkor ezzel a konstrukcióval hosszú távon sokkal jobban jár.

A készülék Intel HD 4000 videókártyával és megosztott memóriával üzemel. Természetesen egy rutin filmezés vagy a digitális képszerkesztés meg sem kottyan neki. A videóvágás már megdolgoztatja, de 5-10-15 perces videók renderelésére megfelelő. A képernyő nem full HD, mindössze HD ready, azaz 1366*768 pixel felbontást bír, azonban ez 12,5 colos kijelzőmérettel ez egyáltalán nem zavaró. Cserébe viszont matt, így legalább fényes nappal is elővehetjük és nem kell attól félnünk, hogy vaktában fogunk kattintgatni, mert a tükröződéstől nem látunk semmit.

A HP EliteBook 2570p megjelenése elegáns és komoly. A mai dizájner laptopokhoz képest hűvös és szögletes, ez megfelelően robosztussá, komollyá teszi. A tervezők nem spórolták ki belőle az anyagot és az egész gép ezüst színű, fémes borítást kapott. Ez a megerősített burkolat eleganciát sugároz és strapabíróbbá teszi a gépet.

A billentyűzet mellett a notebook kapott egy kikapcsológombot és 3 funkciógombot is. Természetesen mindegyik fémből, egyedül a billentyűzet gombjai vannak műanyagból, de itt is tapasztalható a precizitás, ugyanis lötyögő, lenyomáskor elmozduló billentyűkről szó sincs. A funkciógombok egymás mellett: Wi-Fi kapcsológomb, mellette egy gomb, amely az alapértelmezett böngészőt nyitja, jobb szélen pedig egy némító gomb található, amivel teljesen lenémíthatjuk a hangerőt, majd ugyanazzal a mozdulattal vissza tudjuk kapcsolni az előző szintjére. A HP mérnökei a billentyűzet megvilágítását érdekes módon oldották meg. Nem a billentyűk világítanak, hanem a webkamera mellett kell megnyomni egy gombot. Ez felnyit egy fedőt, ami alatt egy LED világítás kapcsol be, a fény pedig a billentyűzetre vetül.

Összegezve elmondhatjuk, hogy a HP EliteBook 2570p tökéletes kisméretű laptop iskolakezdéshez. Minden olyan funkciót tud a könnyed hordozhatóság mellett, amire egy átlagos diáknak szüksége lehet.

Ez a prémium minőségű laptop, a következő műszaki paraméterekkel rendelkezik:

Processzor:
Intel Core i5-3210M (2 x 2,5 GHz, 3MB Cache)
Kijelző: 12,5″ HD (1366×768) LED matt
Memória: 4 GB DDR3 1600MHz (16 Gb-ig bővíthető)
Merevlemez: 120 GB vagy 240 GB SATAIII SSD
Grafikuskártya: Intel HD Graphics 4000
Egyéb jellemzők: WiFi: 802.11a/b/g/n; USB csatlakozók: USB + 2 db. USB 3.0; Kártyaolvasó; DisplayPort, VGA (D-sub); Webkamera: 2,0 Mpx; BlueTooth: v4.0; Gigabites LAN

Vételára:
120 Gb-os SSD-vel bruttó 75.000 Ft, 240 Gb-os SSD-vel pedig bruttó 85.000 Ft. A termék ára tartalmazza a legális 64 bites Windows 10 Pro operációs rendszert, valamint a gép működéséhez szükséges összes program feltelepítését és beállítását, valamint Budapesten belül díjmentes kiszállítását és helyszíni beüzemelését. Vásárlástól számított 12 hónap garancia jár a laptopra,ami rendeltetésszerű használatból eredő alkatrész meghibásodásokra vonatkozik!

Várom megtisztelő érdeklődésüket a weboldalamon található elérhetőségeimen!