Iskolakezdési számítógép vásárlási akció

Comments are closed

Iskolakezdési számítógép vásárlási akció az Arnold PC Szerviztől!

A számítógép vásárlás sosem egyszerű, de az iskolára kiválasztani a legjobbat, emberpróbáló feladat! Segítségként összegyűjtöttük, hogy kinek milyen típusú gépet ajánljunk leginkább.

Szeptember közeledtével sokan gondolkodnak el egy új számítógép vásárlásán. A XXI. században már egy tanulónak több tekintetben is szüksége lehet egy gépre: nemcsak tanulmányi, hanem szórakozási szempontból is.

Elsősorban a legfontosabb, hogy milyen tanulmányokat folytatnak, vagyis középiskolában vagy felsőoktatásban tanulnak, mivel teljesen más követelményekkel és igényekkel jelentkezhet a két oktatási szint. A középiskolában egyrészt prezentációkat, fogalmazásokat és informatikai feladatokat készítenek, szórakozásban hasonló lehet az igény. Fontos, hogy a frissen beszerzett számítógép alkalmas legyen filmnézésre és internetezésre, továbbá nem elhanyagolható szempont, hogy így nem kell az egész családnak egy gépen osztozkodnia, ami több testvér esetén igen küzdelmes lehet.

A főiskolán, egyetemen (és esetleg OKJ képzéseken) már magasabb igények is felmerülhetnek a tanulmányi szaktól és érdeklődési körtől függően. A felsőoktatásban tanulók már programozással, videószerkesztéssel, grafikai programokkal és hasonló komolyabb feladatokkal találják szemben magukat, nem is szólva azokról a játékokról, ahol jelentősen számít a számítógép teljesítménye. A játékok speciális erőforrásigényéről érdemes előre tájékozódni az adott játék honlapján, hogy ne érjen bennünket csalódás.

A legfontosabb szempont, hogy mire szeretnénk használni a számítógépet. Ha csak irodai jellegű munkavégzésre és gyors internetezésre, akkor ahhoz bőven megfelel egy alapigényeket kielégítő, felújított, üzleti kategóriás Lenovo ThinkCentre M58e típusú kisméretű, fekvőházas számítógép.

Iskolakezdési számítógép vásárlási akció

 

 

 

 

 

Négymagos Intel Xeon E5410 (2,33 Ghz, 12 MB Cache, 1333 Mhz FSB) processzor alapozza meg a kellő gyorsaságot. Továbbá 3 Gb DDR2-800 Mhz memória gondoskodik a működéshez szükséges programok megfelelő indítási idejéről. A dinamizmust tovább fokozza a modern, 120 Gb-os mozgó alkatrész nélküli winchester, másnéven az SSD.

Az SSD a merevlemezekhez hasonlóan adattárolásra alkalmas újabb és sokkal gyorsabb eszköz. Az SSD a HDD-vel szemben memória chipes modul, olyan mint a normál RAM memória, ezért az egész háttértárat lényegében egyszerre éri el. Emiatt az olvasási sebessége 6x vagy 7x gyorsabb mint a hagyományos HDD-nek.  A normál HDD-s változatokon egy mechanikusan mozgó fej olvassa le az adatokat, ezért az picit lassabb. Az SSD miatt az adatok hamarabb betöltődnek, szinte azonnal indul a Windows. Sajnos azonban az SSD-vel ellátott számítógépeken kevesebb adatot tárolhatunk, mert ez technológia egyelőre drágább. Amennyiben több helyre van szükségünk, mert rengeteg adatunk van, akkor erre a legegyszerűbb megoldás egy külső winchester beszerzése.

A fenti gép SSD-s változata 1 év garanciával bruttó 55.000 Ft-tól elérhető. Normál 160 Gb-os winchesterrel pedig csak bruttó 40.000 Ft a vételára! Mindkét esetben tartalmazza az ár a legális Windows 10-et és a számítógép működéséhez szükséges összes programot, valamint a budapesti kiszállítást és helyszíni beüzemelést.

Ne habozzon! Éljen Ön is a kedvező árú iskolakezdési számítógép vásárlási akció lehetőségével! Várom megtisztelő megkeresését a megadott elérhetőségeimen.