Géppark csere, avagy a szükséges fejlesztés hasznossága

Comments are closed

Géppark csere, mint kifejezés sok vállalkozás és intézmény számára ismerős fogalom.  Sajnos azonban sokan nem látják át hosszútávú hasznait, ezért hajlamosak ezt elódázni. Ez viszont nagyon sok kockázattal jár a kialakított informatikai rendszerben.

Tapasztalatom szerint sajnos nagyon sok versenyszférában levő cég azon akar spórolni, hogy nem cseréli le az elavult, lassú és korszerűtlen számítógépeit, de még ráadásul ezeket karban sem tartatja! Vizsgáljuk meg azt az egyszerű tényt, hogy miért kontraproduktív a géppark csere elmulasztása és mit nyerhetünk általa:

  • A stabil, folyamatos, megbízható üzemeltetés nem megvalósítható. Bizonyos kor fölötti gépek esetén ugyanis sokkal nagyobb az esély egy hirtelen bekövetkező alkatrész meghibásodásra. Mivel alkatrész utánpótlás ilyenkor már nem biztosított, így sokáig gép nélkül maradhatnak, míg az új számítógép beszerzése és beüzemelése megtörténik.
  • Nem biztonságos, főleg az elavult rendszerű gépek működtetése. Az elavult számítógépek könnyen hackelhetők, és az érzékeny adatokhoz való hozzáférés sokkal könnyebb. Nem sokára a Windows 10 sem fog frissülni, Windows 11-et pedig a jelenleg használt gépek kis százaléka képes futtatni. Az új számítógépekkel történő cserével, köszönhetően a korszerű operációs rendszernek, javítható a biztonság és csökkenthető a kibertámadások kockázata.
  • Az elavult számítógépeknek több karbantartásra van szükségük, mint az új, modern számítógépeknek. Az új számítógépek megvásárlásával csökkenthető a karbantartási költség és a hibák száma, ami javítja a dolgozók hatékonyságát.
  • Az elavult számítógépek használata gyakran korlátozza az  elvégzett munka hatékonyságát, és lassabbá teszi az egész munkafolyamatot. Az új, korszerű számítógépek jelentősen javíthatják a dolgozók termelékenységét, ami hosszú távon jelentős költségmegtakarítást jelenthet az adott vállalkozás számára.
  • Az elavult számítógépek elavult technológiájuk miatt sok energiát fogyasztanak. Az új számítógépek alacsonyabb áramfogyasztásúak, így sokkal energiatakarékosabbak. Ezáltal hosszú távon pénzt takarítanak meg.
  • A régi gépekkel kínszenvedés a munka. A felhasználói élmény romlása nagymértékben rontja a dolgozók elégedettségét és motivációját. Az új számítógépekkel történő csere viszont javítja az előbb említett felhasználói élményt, így a dolgozók munkamorálja is megnő. Az elégedett dolgozók jobban teljesítenek, és így növelhetik az egész vállalkozás hatékonyságát.

Szerencsére létezik költséghatékony megoldás a géppark csere mielőbbi végrehajtására.  Minőségi felújított, üzleti kategóriás, Windows 11 kompatibilis irodai számítógépek és laptopok elérhetőek 2 év garanciával személyre szabott telepítéssel, legális Windows 11-el és a legújabb Office programcsomaggal. PC-k akár már nettó 110.000 Ft/db. ártól, míg magyar billentyűzetes, kiváló állapotú akkumulátorral rendelkező laptopok akár már nettó 140.000 Ft/db. ártól elérhetőek. Az előbbiekben említett árkategória tartalmazza a teljes, személyre szabott telepítés munkadíját is! Nagyobb tétel esetén, ami már nálam 5 db. készüléket jelent további árkedvezményt tudok biztosítani! Ne habozzon, kérjen ajánlatot még ma!