Akciós laptop iskolakezdésre

Comments are closed

Akciós laptop iskolakezdésre az Arnold PC Szerviztől a megszokott, prémium minőségben, teljes rendszertelepítéssel és 1 év garanciával csak bruttó 90.000 Ft-ért !

A hordozható számítógép manapság elengedhetetlen kellék a tanuláshoz, de vajon milyet érdemes venni?

Melyik fiatal ne értene egyet azzal a kijelentéssel, hogy több nyelvtudást szerzett a videójátékokból és az internetes tartalmakból, mint angolórán? Az online elérhető tananyagok megkönnyítik a tanulást. Könnyebben és gyorsabban kezelhetők, egyszerűen továbbküldhetők és bármikor újra előszedhetők. Erre a célra ugyan egy tablet vagy egy nagyobb kijelzővel rendelkező okostelefon is megfelelne, azonban napjainkban nem csupán szövegfájlokat kell olvasgatni. Ha például egy prezentációt kell megnyitni, vagy egy kisfilmet összevágni, esetleg képet szerkeszteni, már komolyabb teljesítményre lesz szükségünk. Ezt pedig csak egy megfelelő laptop tudja biztosítani.

Az elsődleges szempont a méret és a súly, hiszen a legtöbb esetben a készüléket az iskolába is magunkkel visszük. Éppen ezért, erre a célra nem érdemes 15.6 inches képernyőnél nagyobbal felszerelt modellt vásárolni. A felbontás is lényeges lehet. Ha főleg internetes anyagokat kell gyűjtenünk, előre elkészített dokumentumokat megnyitnunk, vagy hosszabb szövegeket írnunk, elég lehet egy minimum 1368 × 768-as (HD) felbontás. Ha sokszor akarjuk magunkkal vinni a gépet nem ajánlatos 2 kilogrammnál nehezebbet laptopot választanunk. Bár tény, hogy iskolai használathoz nem szükséges túlságosan erős laptop, előfordulhat, hogy a fejlettebb honlapok megnyitásánál egy gyengébb specifikációjú készülék esetében többet kell várni a betöltésre. A gyors elérésű memória (RAM) könnyebben megtelik, ha sok weblapot nyitunk meg vagy több programmal dolgozunk egyszerre. Pontosan ezért a 4 GB-nyi RAM szinte alapkövetelmény. Ha a laptopot komolyabb feladatokra is szeretnénk használni, akkor az Intel Core i5-ös processzor típusa ajánlott.

A jelenlegi, általam meghirdetett laptop iskolakezdésre tökéletes megoldás, hiszen mindezen szempontoknak eleget tesz. A HP ProBook 640 G1 típusú laptopja egy strapabíró, masszív, üzleti kategóriás készülék. Tágasan elhelyezett csatlakozóihoz kényelmesen hozzáférhetünk, sőt az egymás mellett lévő portok egyidejű használata sem okoz különösebb nehézséget. A gazdag felszereltséget jól példázza, hogy 4 darab USB 3.0, DisplayPort, VGA, LAN és kártyaolvasó áll rendelkezésünkre. A felbontása HD+, azaz 1600×900-as. Ez kifejezetten ideális felbontás internetezéshez, sőt akár videók megtekintéséhez is.

akciós laptop iskolakezdésre

 

A laptop pontos specifikációja a következő:

Processzor: Intel i5-4310M, 2,7 Ghz
Memória: 8 Gb DDR3
Kijelző: 14 colos, matt, 1600×900 (HD+)
Adattároló egység: 256 Gb SSD
Videókártya: Intel® HD Graphics 4600 (integrált)
Optikai meghajtó: DVD-író

Összegezve ez az akciós laptop iskolakezdésre, de akár irodai jellegű munkavégzésre is kifejezetten ideális és költséghatékony megoldás hosszú távra. A benne levő mozgó alkatrész nélküli adattároló egységnek, SSD-nek köszönhetően ráadásul tartósan villámgyors lesz a laptop. Teljes rendszer telepítéssel, azaz legális Windows 10-el és a gép működéséhez szükséges összes programmal, valamint 1 év garanciával csak bruttó 90.000 Ft a vételára! Érdeklődjön a megadott elérhetőségeimen.